AKTUELNO

Predsednik Vučić nakon razgovora sa pripadnicima kosovske policije odlučio da se telefonski obrati meštanima ove srpske enklave.

Na dva kilometra od barikade kosovska policija je zaustavila predsednika Srbije u nameri da ga odgovori da nastavi put ka ovom selu.

- Žao mi je što ne mogu da dođem, držite se ratnički - rekao je Vučić.

On je rekao da nije mogao da prođe dalje jer nije hteo da ugrozi bezbednost građana.

- Zato vas molim da se vi Srbi u Banjama držite ratnički, najsnažnije što možete - poručio je Vučić telefonom stanovnicima tog sela. On je dodao da mu je žao što nije mogao da im saopšti da je doneo odluku u vezi sa vrtićem u mestu, da će deca i oni žive bolje i veruju u budućnost. Kazao je i da nije hteo da rizikuje njihove živote i dodao da se nada da će se uskoro videti - rekao je Vučić.

U Banjama se okupilo nekoliko stotina Srba koji su željno očekivali dolazak predsednika. Iako znaju šta se dešava na putevima, i da albanski ekstremisti pale barikade i prave nerede kako bi sprečili dolazak Vučića u Banje, oni su se nadali da će ipak moći da dođe.

Mnogobrojni okupljeni meštani nezadovoljni što predsednik nije mogao da dođe, plakali su i vidno pokazali koliko im je bilo stalo do ove njegove posete.

Danas su svi putevi ka selu Banje, u opštini Srbica, na trasi kojom je trebalo da prođe  predsednik Aleksandar Vučić, blokirali su veterani OVK iz Glogovca i Srbice, a Kfor i kosovska policija obavestili su, da ne mogu da osiguraju i da garantuju bezbednost srpskog predsednika na tom delu puta.

Prema nezvaničnim informacijama, blokadu su organizovali veterani OVK, a po nalogu predsednika kosovske skupštine, bivšeg komandanta OVK i neformalnog "šefa" Kosova, Kadrija Veseljija.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Srbija

'